Održan turnir u odbojci na pijesku

zok odbojkaUdruženje mladih Bužim, OK “Bužim” i ŽOK “Bužim”, su u okviru manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima, organizirali turnir u odbojci na pijesku za muškarce i djevojke.

Muški turnir koji je održan u ponedjeljak 06.08.2017.godine, okupio je veliki broj odbojkaša, učešće je uzelo 16 ekipa a nakon razigravanja po grupama u finalnoj utakmici su se sastale ekipe Munja 94 (Mehmed Mujanovic i Amin Ćatić) i Prijedor (Davor Drinić Srđan Milosavac), u veoma zanimljivoj i borbenoj utakmici pobjedu je odnijela ekipa Prijedor te se okitila naslovom prvake “Volley Arene 2018”. U utakmici za treće mjesto ekipa Bihać (Adnan Zećirević i Sandi Beširević) je bila bolja od ekipe Kume (Amar Šahinović i Zeid Nanić).
Nakon muškog turnira u utorak se igrao ženski turnir, jednako zanimljiv i atraktivan.
U finalnoj utakmici sastale su se ekipe LUNA (Una Dizdarević i Nejra Čaušević) te Sister power (Amila Šahinović i Medina Veladžić) nakon neizvjesne utakmice uz veoma atraktivne poene i usijanu atmosferu kakva se ne pamti na “Volley areni“ ekipa Sister Power je odnijela pobjedu i postala prvak „Volley arene“ za 2018.godinu, treće je bila ekipa AM ( Amina i Almina Mulalić)
Pobjednicima u obje konkurencije su pored novčane nagrade pripali pehari i medalje te druge vrijedne nagrade.
Organizatori su istakli da ih posebno raduje što su na ovogodišnjim turnirima u obje konkurencije učešće su uzele ekipe iz Bihaća, Prijedora, Velike Kladuše i Bosanke Krupe, što govori da ovaj turnir svake godine privlači sve veću pažnju odbojkaša.
Treba istaći da su ovogodišnji turniri izazvali veliko interesovanje javnosti, što zbog odbojke na pijesku kao atraktivnog sporta tako i zbog toga što su organizatori napravili odličnu atmosferu kako za učesnike tako i za publiku. Ovom prilikom organizatori se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnoj organizaciji turnira.

zok zene odb